Korkeatasoisen tiedon ja osaamisen visio -seminaari

Ilmoittautuminen Korkeatasoisen tiedon ja osaamisen visio -seminaariin on käynnistynyt. Seminaari järjestetään Eduskunnan Pikkuparlamentin auditioriossa tiistaina 4.4.2017 kello 16-18. Tilaisuus alkaa Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen ja TEM:n ylijohtaja Ilona Lindströmin alustuksilla ja jatkuu korkeakouluksen tulevaisuutta luotaavista keskusteluista ja avauksistat.

Ilmoittaudu ma 3.4. klo 9 mennessä

Ilmoittautuminen on avoinna osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/takki-seminaari (klikattava linkki)

Tervetuloa keskustelemaan uudesta korkeakouluvisiosta. Mitä luodaan uusi korkeakoulujärjestelmä, joka tuottaa korkeatasoista tietoa ja osaamista koko yhteiskunnan tarpeisiin? Miten varmistetaan, että yhteiskunta ja työelämä saavat parasta mahdollista ammatillisesti painottunutta osaamista? Millainen innovaatioekosysteemi tukee tehokkaimmin suomalaisen yhteiskunnan ja työelämän uudistumista, kilpailukykyä ja työllisyyttä. Seminaarissa haetaan eväitä opetus- ja kulttuuriministeriön visiotyön tueksi.

OHJELMA

16.00  Seminaarin avaus
Takki-verkoston puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi

16.05 Rohkeasti kohti uutta! Odotukset kunnianhimoisen vision luomiseksi
opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn- Laasonen
ylijohtaja Ilona Lundström, TEM

16.35 Miksi korkeakoulutus on keksittävä uudelleen?
Sparrauspuheenvuorot:
Työelämän murros, Esko Kilpi
Vastatieto, kansanedustaja Anna Kontula
Korkeakoulujen eurooppalainen viitekehys, Harri Kulmala
Radikaali teknologia, kansanedustaja Ville Vähämäki

16.50 Sparraajien ja rehtoreiden dialoginen paneeli
Juontajina Takki-verkoston puheenjohtaja kansanedustaj Aila Paloniemi ja Takki –verkoston yhteysrehtori Tapio Huttula Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak).
Sparraajien kanssa keskustelemassa rehtori Riitta Konkola Metropoliasta, rehtori Petri Raivo Karelia-   ammattikorkeakoulusta, rehtori Vesa Taatila Turun ammattikorkeakoulusta ja lisäksi ylemmän   ammattikorkeakoulututkinnon opiskelija, jonka nimen vahvistamme myöhemmin

17.50 Keskustelun yhteenveto
emeritusrehtori Pentti Rauhala

18.00 Tilaisuus päättyy