Ammattikorkeakoulut menestyivät hyvin yhteishaussa

Metropolia
Metropolia Ammattikorkeakoulun Leppävaaran kampus.

Korkeakoulujen kevään yhteishaussa reilua 50 000 aloituspaikkaa tavoitteli 152 000 hakijaa. Hakijoista lähes 54 prosenttia priorisoi ensisijaiseksi hakukohteekseen ammattikorkeakoulun. Kaikkiaan haussa on reilut 50 000 aloituspaikkaa, joista ammattikorkeakouluissa oli haussa noin 26 500 aloituspaikkaa.

Eniten kaikkia hakijoita oli Metropolia ammattikorkeakouluun, jonne haki lähes 26 000 hakijaa. Helsingin yliopistoon haki reilu 24 500 hakijaa. Ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna suosituin korkeakoulu tänäkin keväänä oli Taideyliopisto. Sen vetovoima on omaa luokkaansa, yhtä aloituspaikkaa haki yli 24 hakijaa.

Hakijatilastoista käy ilmi, että ensisijaisilla hakijoilla mitattuna kymmenen suosituimman korkeakoulun joukossa oli viisi yliopistoa ja viisi ammattikorkeakoulua. TOP 10 oli seuraava:

  1. Taideyliopisto
  2. Tampereen ammattikorkeakoulu
  3. Laurea-ammattikorkeakoulu
  4. Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  5. Aalto-yliopisto
  6. Metropolia-Ammattikorkeakoulu
  7. Turun yliopisto
  8. Maanpuolustuskorkeakoulu
  9. Helsingin yliopisto
  10. Humanistinen ammattikorkeakoulu

Kulttuurialalle on edelleen vaikeinta päästä. Sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa ensisijaisia hakijoita oli yli kahdeksan yhtä paikkaa varten. Halutuimpia hakukohteita ammattikorkeakouluissa olivat Tampereen ammattikorkeakoulun ensihoitaja ja Metropolian fysioterapeutti koulutukset, joihin haki yli 22 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti.

Lisätietoja kevään yhteishausta löytyy Arenen yhteenvedosta (.pptx).