Soten Pyöreä pöytä II

Takki -verkoston Pyöreän pöydän tapaamiset saavat jatkoa toukokuussa. Verkosto jäjrestää Pyöreän pöydän keskustelutilaisuuden ”Sosiaali- ja terveyshuollon reformi ja uusi osaaminen” tiistaina 15.5. klo 14.30-16.30 Suuren valiokunnan huoneessa.

Tilaisuuden tavoitteena on avata eri näkökulmien ja yhteisen keskustelun avulla sote-uudistusta osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen pohjustaa keskustelua pohtimalla korkeakoulujen roolia osaamisen ja palvelujen uudistajana. Tämän lisäksi kuullaan asiantuntijapuheenvuorot sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoiden muuttuvasta työnjaosta sekä Arenen sosionomiselvityksestä.

Tilaisuuden pääpaino on yhteisessä keskustelussa. Pyöreässä pöydässä pohdintaan asiantuntijapaneelin tuella  sote-uudistuksen vaikutuksia työnjakoon, osaamistarpeisiin ja osaamisen ennakointiin. Palvelujen kehittäminen vaatii uudenlaista toimintakulttuuria, työnjakoa ja osaamista. Toimintatapojen uudistaminen edellyttää henkilöstön osaamistarpeiden tarkastelua ja keinoja lisätä osaamista. Toimivatko nykyiset tutkinnot ja niiden antama osaaminen tulevaisuudessa?

Lisätietoa ohjelmasta myöhemmin keväällä näillä sivuilla. Pyöreä pöytä on kutsutilaisuus verkoston jäsenille.